Nieuwsbericht
26-08-2022

“Na deze training weet ik: hé, ik kan daar ook iets aan doen”

Teammanager Pauline Pos volgde de training Professionele Vaardigheden voor Planners. Een must voor iedereen in het ziekenhuis, ongeacht functie of niveau, vindt ze. “Het is heel nuttig om meer te leren over wie je bent en hoe je overkomt. Ik voer nu bijvoorbeeld minder duwend een gesprek.”

Inzicht door training Professionele Vaardigheden voor Planners:

Pauline is teammanager in de polikliniek Orthopedie van het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Toen ze een studiebeurs won, koos ze vanwege de inhoud voor de 4-daagse training Professionele Vaardigheden van Hello! Planner. “In mijn dagelijkse werk miste ik handvaten voor effectieve communicatie. Hoe krijg je het team mee? Hoe kun je samen doelen bereiken? En hoe stel je je op in een één-op-één gesprek?” In de lessen van Martijn Schouten kreeg ze al die handvaten aangereikt. “Het is een prettige mix van theorie en praktijk. En de docent laat zelf mooi zien hoe vloeiende communicatie werkt.”

Meer rust bewaren

Uit haar persoonlijke DISC-profiel en de oefeningen met de groep bleek dat Paulines stijl van communiceren vrij ‘duwend’ is. “Dat wist ik onbewust wel. Na gesprekken, bijvoorbeeld met medewerkers, heb ik niet altijd het gevoel dat we er alles uit hebben gehaald. Dat de ander alles heeft kunnen zeggen. Nu weet ik: hé, ik kan daar ook iets aan doen. Ik heb geleerd meer rust te bewaren en wat vaker een stilte te laten vallen, zodat de ander doorpraat. Dat levert veel meer op.”

Ze ontdekte ook dat ze vrij toegeeflijk is. Pauline: “Ik heb wel een duidelijke mening, maar als mensen me vragen of ik iets wil doen, zeg ik vaak meteen: dat is goed. Nu kaats ik wat vaker de bal terug. Ik vraag: hoe zou jij het zelf aanpakken? Of welk doel willen we bereiken? Dat is uiteindelijk veel effectiever.”

Bewust van hoe anderen jou zien

Volgens Pauline is de training leuk, goed en nuttig – niet alleen voor planners, maar voor iedereen in het ziekenhuis. “Wat ben je voor persoon en hoe zien anderen jou? Het is in heel veel situaties goed om je daar bewust van te zijn. De vaardigheden die je in deze training leert, zouden in ieders rugzakje moeten zitten.”

De volgende 4-daagse training Professionele Vaardigheden voor Planners start op vrijdag 4 november. Meer info en inschrijven.

Nieuws

Klaar voor morgen?