Rollen in de zorg

Wat is jouw bijdrage?

Als vakspecialist geloven wij dat jij straks het verschil maakt. Dat jij impact hebt op de zorg van morgen. Zo dragen we ons steentje bij aan de toekomstbestendigheid van de zorg. Dat is onze missie.

Hello! Planner biedt als enige volwaardige aanbieder in de zorg opleidingen op het gebied van planning, capaciteits- en workforcemanagement. Ons opleidingsprogramma is volledig geënt op hetgeen planning, capaciteits- en workforcemanagement in de zorg zo uniek maakt en biedt een passend antwoord op de uitdagingen waar zorgorganisaties vandaag de dag voor staan. Dit alles gedreven door passie voor de zorg en de uitdagingen en kansen die er liggen voor professionalisering.

rollen

Welke rol neem jij aan in de zorg van morgen?

Het zijn uitdagende tijden in de zorg waarbij het thema planning, capaciteits- en workforcemanagement een grote rol speelt; nu en de komende jaren. Tegelijkertijd is het een vakgebied dat nog volop in ontwikkeling is. Met deze ontwikkeling ontstaan er nieuwe rollen en functies. Of je nou een planner bent, een capaciteitscoördinator, een adviseur ICM of een leidinggevende; Hello! Planner biedt jou de mogelijkheid om je persoonlijk en vakinhoudelijk verder te ontwikkelen op het gebied van planning, capaciteits- en workforcemanagement in de zorg.

Operationele planner

Je bent de planner die de opnames in het ziekenhuis, behandelingen in de revalidatie of de inzet van personeel plant. In onze visie is plannen een vak, en de planner een opgeleide vakprofessional

Operationele planner
Young Professional

Jij bent HBO+/WO afgestudeerd en ambieert een logistieke functie in de zorg. De zorg heeft jou nodig; YP’s die het in zich hebben om expert te worden op het gebied van planning en logistiek in de zorg.

Young Professional
Capaciteitscoördinator

Als capaciteitscoordinator ben je de ‘verkeersleider’ van het ziekenhuis. ‘Verkeersleider’ zijn is een vak en zal zich de komende jaren sterk ontwikkelen naar een allround capaciteits- en zorgcoördinator.

Capaciteitscoördinator
Tactisch planner

Als tactisch planner maak je één tot twee kwartalen vooruit een tactisch plan. Daarnaast volg je ontwikkelingen en trends en maak je prognoses. Je bent niet uitsluitend planner, je bent ook een capaciteitsspecialist die analyseert en adviseert.

Tactisch planner
Teamleider

Als teamleider heb je de hoofdrol in het teamproces en is het realiseren van professionaliteit, rust en planmatigheid in de bedrijfsvoering een van je hoofdtaken. Dit zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Teamleider
Capaciteitsadviseur

De capaciteitsadviseur houdt zich bezig met het optimaliseren van de planning en zal zich de komende jaren ontwikkelen tot een een rol die niet meer is weg te denken binnen de ziekenhuiszorg.

Capaciteitsadviseur
Leidinggevende

Als leidinggevende draag je de verantwoordelijkheid voor een goede zorgverlening en een efficiënte bedrijfsvoering. Goede kennis van planning, capaciteits- en workforcemanagement behoort tot de ‘basic skills’ van de leidinggevende.

Leidinggevende
Capaciteitsmanager

De capaciteitsmanager is de regievoerder op de patientenstroom en heeft beslissingsbevoegdheden op het gebied van inzet en gebruik van capaciteiten.

Capaciteitsmanager
Financial & Controller

De taken van de financial & business controller binnen de zorg is sterk aan het veranderen waarbij een goede kennis van planning, capaciteitsmanagement en workforcemanagement essentieel is.

Financial & Controller
HR-functionaris

Voor HR-functionarissen zijn het spannende tijden. De vraag naar zorg stijgt en de krapte op de arbeidsmarkt is voelbaar. Om de zorg van morgen te blijven organiseren is een andere kijk op de personeelsplanning en capaciteits- en workforcemanagement vereist.

HR-functionaris
Medisch specialist

Het zorglandschap verandert in hoog tempo en stelt nieuwe eisen aan zowel de bedrijfsvoering als de rol van de medisch specialist in ziekenhuizen.

Medisch specialist
Lid van de ondernemingsraad

Lid van de ondernemingsraad
Regionale Zorgcoördinator

Om de zorg beschikbaar, bereikbaar en toegankelijk te houden is regionale samenwerking vereist. De regionale zorgcoordinator is de regievoerder van de coördinatie van de zorg in de regio, met als doel om de capaciteit zo optimaal mogelijk te benutten.

Regionale Zorgcoördinator
Adviseur Acute Zorg (ROAZ)

Als adviseur acute zorg van het ROAZ ondersteun je het regionale netwerk van de acute zorg. Het signaleren van capaciteitsproblemen in de regio en het aandragen van oplossingen is een belangrijk onderdeel van je taak. Dit vereist een goede kennis van planning, capaciteits- en workforcemanagement.

Adviseur Acute Zorg (ROAZ)
Wij denken graag met je mee! Ook voor praktische vragen kun je bij ons terecht via
Online afspraak maken
cases

Klinisch planner bij het Erasmus MC

case

Uiteindelijk draait het áltijd om de patient!

Het grote verband zien, de samenhang tussen verschillende onderdelen van een organisatie, wat gebeurt er aan de linkerkant van de organisatie als ik aan de rechterkant iets verander? Welke stappen worden er doorlopen en hoe kan dat zo efficiënt mogelijk? Hoe kunnen we hier berekeningen bij maken om dit te onderbouwen? Tijdens mijn master Supply Chain Management waren dat belangrijke concepten die mij enthousiast maakten.
Mijn naam is Milan Horstink. Na mijn studie Supply Chain Management in Tilburg ben ik begonnen met het Traineeship Planning en Logistiek in de Zorg. Na verschillende logistieke projecten gedaan te hebben heb ik in juni 2021 de definitieve overstap gemaakt naar het Erasmus MC waar als klinisch planner voor de opname- en OK planning.
Bij PostNL of Coolblue mis ik een ‘hoger doel’ waar mensen écht iets aan hebben
Milan Horstink,
Klinisch Planner & Erasmus MC