Rol

Medisch specialist

Het zorglandschap verandert in hoog tempo en stelt nieuwe eisen aan zowel de bedrijfsvoering als de rol van de medisch specialist in ziekenhuizen. In het streven naar verantwoorde en veilige zorg en een betrouwbare dienstverlening aan patiënten, komt er steeds meer nadruk te liggen op een gepast en doelmatig gebruik van capaciteit. De capaciteit in ziekenhuizen is gelimiteerd en het vereist kennis van capaciteitsmanagement om met de beschikbare mensen- en middelencapaciteit tot het beste resultaat te komen en de kwaliteit van de zorg ook naar de toekomst toe voldoende te kunnen borgen.
GEACCREDITEERD (IN AANVRAAG) OPLEIDINGPROGRAMMA

voor de Medisch Specialist

UPCOMING

Voor medisch specialisten bieden wij binnenkort het met 6 punten geaccrediteerde (in aanvraag) programma ‘Planning, capaciteits- en workforcemanagement voor medisch specialisten’ aan. Het programma bestaat uit 2 dagdelen van van 17.00 – 21.00 uur die op locatie van het ziekenhuis plaatsvinden.

 

Het programma biedt medisch specialisten artsen inzicht in de veranderende context en de eisen die heden ten dage gesteld worden aan de rol van de medisch specialist en de praktijkvoering van de medisch specialist in het ziekenhuis. In dit programma maken medisch specialisten kennis met planning, capaciteits- en workforcemanagement en leren ze hoe op productiegrondslagen en vraaggericht te bepalen hoeveel artsencapaciteit, spreekuren, OK-sessies etc. benodigd zijn en hoe de bedrijfsvoering binnen de de eigen praktijk, vakgroep, organisatorische eenheid en het ziekenhuis integraal te organiseren. Er wordt op een praktische wijze aandacht besteed hoe te sturen op toegangstijden, doorlooptijden, nieuwe patiënten en hoe uitloop van spreekuren en andere ongewenste effecten tot een minimum te beperken. Nieuwe roosterconcepten voor het roosteren van de artsencapaciteit worden gepresenteerd en we zullen ontdekken dat hard werken en reactief handelen niet effectief zijn voor de productie en de patiëntenzorg.

Gevonden: 1 opleiding(en)

Wij denken graag met je mee! Ook voor praktische vragen kun je bij ons terecht via
Online afspraak maken

Specifiek voor de zorg

Wij zijn exclusief actief binnen de Nederlandse gezondheidszorg en hebben een marktaandeel van nagenoeg 100% binnen de Nederlandse ziekenhuizen.

Specialist met ervaring

Wij werken uitsluitend met een select aantal docenten met uitzonderlijke vakinhoudelijke expertise en diepgaande kennis van de Nederlandse gezondheidszorg.

Verschillende rollen en functies

Wij bieden opleidingen voor verschillende rollen en functies binnen de Nederlandse gezondheidszorg op het gebied van planning, capaciteits- en workforcemanagement.

Groot door klein te blijven

Wij zijn onderdeel van een krachtig ecosysteem van samenwerkende organisaties waarmee wij naast opleidingen tevens consultancy, planservices, data & software oplossingen, detachering, werving & selectie en assessments bieden.

Hello! Planner

Welke rol neem jij aan in de zorg van morgen?

Hello! Planner biedt jou de mogelijkheid om je persoonlijk en vakinhoudelijk verder te ontwikkelen op het gebied van planning, capaciteits- en workforcemanagement in de zorg. Eigentijdse opleidingen waarmee je impact hebt op de zorg van morgen en straks het verschil gaat maken. Wij kennen de zorg door en door, weten wat er speelt en spreken de taal. Dat maakt ons uniek.

Wat doen we nog meer?
cases

Van student naar adviseur capaciteitsmanagement in het LUMC

case

Victor Molkenboer

Na mijn studie Logistiek & Economie aan de HvA ben ik in januari 2018 begonnen met het Traineeship Planning en Logistiek in de Zorg.
Ik heb voor het traineeship van Hello! Planner gekozen omdat ik mijn logistieke kennis graag in een maatschappelijke organisatie wilde gaan gebruiken. Het traineeship heb ik in januari 2019 afgerond en op dit moment ben ik werkzaam als Adviseur Capaciteitsmanagement bij het LUMC. Ik blik graag even terug!
Met het traineeship kon ik mijn logistieke kennis kwijt in een maatschappelijke organisatie
Viktor Molkenboer,
Adviseur Capaciteitsmanagement & LUMC
rollen

Welke rol neem jij aan in de zorg van morgen?

Het zijn uitdagende tijden in de zorg waarbij het thema planning, capaciteits- en workforcemanagement een grote rol speelt; nu en de komende jaren. Tegelijkertijd is het een vakgebied dat nog volop in ontwikkeling is. Met deze ontwikkeling ontstaan er nieuwe rollen en functies. Of je nou een planner bent, een capaciteitscoördinator, een adviseur ICM of een leidinggevende; Hello! Planner biedt jou de mogelijkheid om je persoonlijk en vakinhoudelijk verder te ontwikkelen op het gebied van planning, capaciteits- en workforcemanagement in de zorg.

Wat doen we nog meer?