Nieuwsbericht
10-05-2023

Vakopleiding Opname/OK-planning naar nog hoger plan getild

Met nieuwe docent Annemijn Houwers hebben we de Vakopleiding Opname/OK-planning naar een nog hoger plan getild. Annemijn heeft de afgelopen jaren veel theorie uit de lesstof zelf doorgevoerd in ‘haar’ Slingeland Ziekenhuis – en dat spreekt planners aan.

Nieuwe Hello! Planner-docent Annemijn Houwers gaf in maart en april twee keer de Vakopleiding Opname/OK-planning, en dat smaakt bij haarzelf – en bij de cursisten – naar meer.

Annemijn is manager Capaciteit en Zorglogistiek bij Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en heeft de afgelopen jaren veel theorie uit de Vakopleiding zelf doorgevoerd in de praktijk, waardoor ze ervaart wat de (grote) voordelen hiervan zijn voor patiënt, medewerker en organisatie. Annemijn: “Het was superleuk om hier met de cursisten in te duiken. Situaties herkennen, voorbeelden benoemen, samen sparren en naar oplossingen zoeken. Het waren twee leuke groepen, met allemaal enthousiaste planners. De lesdagen vlogen voorbij en ik kreeg er heel veel energie van.”

𝗚𝗼𝗲𝗱𝗲 𝗻𝗮𝗮𝗺
Daarnaast vond ze het ook spannend, ze wilde graag aan de verwachting voldoen. “De Vakopleiding heeft een goede naam binnen ziekenhuizen en bestaat al jaren. In veel ziekenhuizen is het een verplichte opleiding voor (nieuwe) planners. Ik wilde de juiste mix brengen van theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen. En de cursisten ook graag mijn enthousiasme voor het vak meegeven.”

Dat is gelukt, vindt Moniek Sloot-Kok, planner in Ziekenhuis St Jansdal. “Annemijn is heel kundig en absoluut inspirerend. Ik vond het erg fijn om van haar les te krijgen.” Volgens Moniek leert de Vakopleiding je anders en opnieuw naar planning in de zorg te kijken. “Ik hoop dat het ziekenhuis in de toekomst met deze manier van plannen kan gaan werken.”

Veel planners willen in de praktijk écht graag aan de slag, merkt ook Annemijn, maar ze kunnen dit niet alleen. “Ik wil in de volgende leergangen steeds meer laten zien hoe de vertaling richting de praktijk kan zijn. 𝗪𝗮𝘁 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗸𝗹𝗲𝗶𝗻𝗲 𝗱𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝘄𝗮𝗮𝗿 𝗷𝗲 𝗺𝗼𝗿𝗴𝗲𝗻 𝗮𝗹 𝗺𝗲𝗲 𝗸𝘂𝗻𝘁 𝘀𝘁𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻? 𝗦𝗼𝗺𝗺𝗶𝗴𝗲 𝗸𝗹𝗲𝗶𝗻𝗲 𝗼𝗽𝘁𝗶𝗺𝗮𝗹𝗶𝘀𝗮𝘁𝗶𝗲𝘀𝗹𝗮𝗴𝗲𝗻 𝗵𝗲𝗯𝗯𝗲𝗻 𝗮𝗹 𝗴𝗿𝗼𝗼𝘁 𝗲𝗳𝗳𝗲𝗰𝘁. Plannen is echt een vak.”

 

De eerstvolgende Vakopleiding Opname/OK-planning start op donderdag 15 juni.

Nieuws

Klaar voor morgen?