Nieuwsbericht
01-11-2023

Nieuwe vakopleiding: Tactische Capaciteitsplanning Revalidatie

In maart 2024 gaat bij Hello! Planner een nieuwe 4-daagse vakopleiding van start, speciaal gericht op de revalidatiesector. Dit is de enige opleiding in Nederland voor tactische capaciteitsplanning in de revalidatiesector.

In de revalidatiesector is vaak sprake van langdurige behandeltrajecten waar meerdere disciplines bij betrokken zijn. Daarnaast is het aantal revalidanten relatief laag. Hiermee onderscheidt de revalidatie zich van bijvoorbeeld ziekenhuizen. Reden genoeg dus om een vakopleiding aan te bieden die speciaal gericht is op deze sector.

De meeste revalidatiecentra plannen elke week weer operationeel de behandelingen in. Veel verder dan 1 tot 2 weken vooruit reikt de planningshorizon niet. Helaas is op weekniveau de ruimte om nog problemen op te lossen zeer beperkt. Het leed is in veel gevallen dan al geschied (ondanks alle inspanningen van de planners om het dan nog ‘recht’ te trekken).

Verder vooruit kijken

In deze 4-daagse vakopleiding leer je 2 tot 6 maanden vooruit kijken. Hoeveel capaciteit is er nodig? Wat zijn mogelijke knelpunten in de beschikbaarheid van capaciteit en wat zijn de gevolgen van deze knelpunten voor de zorg en beoogde prestaties? Je krijgt de theorie, methoden en modellen aangereikt om op tijd te signaleren en bij te sturen.

Data: wo 27 mrt | do 28 mrt | do 11 apr | do 18 apr | do 16 mei 2024

Lees meer en schrijf je in: https://www.helloplanner.nl/opleidingen/tactische-capaciteitsplanning-revalidatie/

Nieuws

Klaar voor morgen?