Nieuwsbericht
12-06-2021

Nieuw: Excellence Program Health Capacity & Resource Management

We zijn de uitdaging aangegaan om – naast het bestaande aanbod in de markt – het ‘neusje van de zalm’ te ontwikkelen op het gebied van professionele vakopleiding. Het moest de meest complete én toepassingsgerichte opleiding worden, die opleidt tot professional op het gebied van Capaciteits- en Resourcemanagement in de Zorg. 

Excellence Program Heath Capacity & Resource Management

We hebben de lat voor onszelf extreem hoog gelegd en wilden een curriculum waar je niet geschoold wordt in de principes die de afgelopen 10 jaar leidend zijn geweest, maar juiste dé principes die de komende 10 jaar leidend zullen zijn. Het ICM-raamwerk 2.0, waarin patiëntenstromen en zorgketens centraal staan en volledige integraal bestuurd worden. Waarin de verbinding wordt gelegd tussen capaciteit en resources, want zonder resources is er immers geen capaciteit voor zorg. En waarin datascience/AI en vernieuwende technologie een fundamentele rol van betekenis speelt.

We wilden een programma dat niet uitsluitend de nieuwste kennis en inzichten aanreikt, maar ook een programma dat gericht is op toepassing. Waarin je daadwerkelijk een integraal strategisch én tactisch capaciteits- en resourceplan voor jouw eigen ziekenhuis gaat maken als onderdeel van de opleiding, en hiermee direct jouw toegevoegde waarde toont in de praktijk. Waarbij je niet eindeloos ‘knutselt in Excel’, maar als professional de beschikking hebt over een geavanceerde online toolbox met de meest essentiële en intelligente tools voor capaciteitsbepaling, strategische en tactische planning en optimalisatie.

Het is onze ambitie om de vakspecialisten van de toekomst op te leiden die een visie hebben, het kunnen toepassen en impact hebben. Die in staat zijn het Capaciteits- en Resourcemanagement naar het hoogste niveau in de Nederlandse zorg te tillen en oplossingen te bieden voor de vraagstukken waar de zorg nu en in de komende jaren voor staat.

Dit is het Excellence Programma Health Capacity- & Resource Management geworden. Het ‘neusje van de zalm’. Een opleiding waarin je de sprong maakt naar het allerhoogste niveau. Een unieke combinatie van kennis, toepassing en tooling, gericht op de toekomst en met als doel om jou – als expert – straks het verschil te laten maken in de zorg en jouw carrière een ‘boost’ te geven.

Nieuws

Klaar voor morgen?