Nieuwsbericht
29-11-2022

In-action learning: leren en direct toepassen tegelijk

Onze in-action learning programma’s zijn geen standaard leerprogramma’s. We doen ze om die reden ook uitsluitend in-company. Je krijgt geen theorie of fictieve voorbeelden, het programma wordt volledig afgestemd op concrete vragen en de doelgroep van jouw ziekenhuis. Je gaat aan de slag met jouw eigen collega’s!

In-action learning betekent dat we de confrontatie opzoeken. We dagen deelnemers uit en laten ze inzien hoe het nu gaat. We gaan ze laten ontdekken hoe het anders én beter kan. En dat kunnen wij, omdat we in de voorbereiding data opvragen en analyses en calculaties maken die tot inzichten leiden die – op z’n minst – vragen oproepen. Maar we gaan verder. We werken ze ook uit tot scenario’s voor optimalisatie, die beschikbaar komen voor het ziekenhuis of het specialisme na de opleiding.

Daarnaast bieden we online de modellen en de tools om als deelnemer aan de slag te gaan. Op z’n minst leidt dit tot verbazing, en hoogstwaarschijnlijk ook tot bereidheid of zelfs kant-en-klare-oplossingen om vanaf morgen dingen daadwerkelijk anders te gaan doen.

Betrokkenheid en draagvlak

Wat is er krachtiger dan leren en toepassen tegelijk? Samen met jouw eigen collega’s. Want dat creëert betrokkenheid en draagvlak om ‘oud-denken’ los te gaan laten en het anders te gaan doen.

Zo ga je misschien wel ontdekken:

  • wat het effect is op de bedden voor jouw ziekenhuis als je het OK-schema op een paar punten aanpast en je daardoor 10%-15% minder bedden (en verpleegkundigen) nodig hebt
  • dat je al snel 300 uur op jaarbasis als arts (en ook in formatie OK-assistenten, anesthesieassistenten, uren van de anesthesioloog) kunt winnen door een paar dingen te wijzigen
  • dat je met een paar klein aanpassingen in het spreekuur- of onderzoeksraster op de uitloop en wachttijd kunt optimaliseren en je met minder spreekuren/sessies hetzelfde resultaat kunt behalen
  • dat je door een andere wijze van opnameplanning meer patiënten kunt opnemen, beter de OK benut, minder uitloop hebt en winst behaalt in de benodigde bedden

 

En dat alles op basis van jouw eigen situatie als arts, manager en/of planner! Dat is Hello Planner In-action. Het is geen opleiding waarbij je terugkomt met de vraag: “hoe zit dit eigenlijk in mijn ziekenhuis of voor mijn specialisme?”. Nee, dit is jouw ziekenhuis en het gaat over jouw specialisme!

De in-action programma’s hebben niet tot doel om jou op te leiden tot vakspecialist of expert op het gebied van planning en capaciteitsmanagement. Daar zijn onze vakopleidingen voor. In-action betekent, de mouwen opstropen, de confrontatie aangaan, geïnspireerd raken, beweging creëren en morgen al de eerste verbeteringen doorvoeren.

Meer info? Stuur een bericht naar info@helloplanner.nl en we nemen ‘in-action’ contact op.

Nieuws

Klaar voor morgen?