Viktor Molkenboer

Met het traineeship kon ik mijn logistieke kennis kwijt in een maatschappelijke organisatie

Na mijn studie Logistiek en Economie aan de HvA ben ik in januari 2018 begonnen met het traineeship van Hello! Planner. Naast mijn studie had ik een topsportcarrière als schaatser. Toen ik daarmee stopte was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging waar ik mijn energie in kwijt kon. Het traineeship heb ik in januari 2019 afgerond.

Tijdens het traineeship ben ik aan de slag gegaan als planner op de afdeling Medische Oncologie in het LUMC. Naast mijn werk bij het LUMC volgde ik het opleidingsprogramma van het traineeship. Sinds maart 2020 ben ik werkzaam als Adviseur Capaciteitsmanagement in het LUMC Capaciteitscentrum.

Terugblik op het Traineeship

Viktor Molkenboer

Het traineeship gaf mij de handvatten om capaciteitsmanagement op mijn eigen afdeling te introduceren en de planning te verbeteren. Na een aantal maanden heb ik ook de personele planning van de afdeling overgenomen. Communicatie is hierbij heel belangrijk! Het soft skills programma heeft mij hierbij heel erg geholpen om mijn eigen communicatie met artsen en verpleging te verbeteren en dingen voor elkaar te krijgen. Omdat ik geen ziekenhuisachtergrond had was alles in de beginperiode erg nieuw, maar gelukkig heb ik snel mijn draai weten te vinden.

Adviseur Capaciteitsmanagement

Vervolgstappen

Inmiddels ben ik sinds maart 2020 werkzaam als Adviseur Capaciteitsmanagement in het LUMC Capaciteitscentrum. Ook werk ik nog 1 dag per week voor de Medische Oncologie. In mijn rol als adviseur ben ik betrokken bij ziekenhuis brede vraagstukken en projecten m.b.t. capaciteit. Voorbeelden hiervan zijn een project om de doorstroom op de SEH te verbeteren en een uniform planproces te maken in het hele LUMC. Het is ontzettend leuk om mijn kennis ook voor andere afdelingen in te kunnen zetten en ook leer ik tot op de dag van vandaag nog bij over de complexe wereld van een ziekenhuis.

In een ziekenhuis staat er nooit iets stil en in de nabije toekomst wil ik mezelf verder ontwikkelen in mijn nieuwe rol als adviseur capaciteitsmanagement. In deze rol worden nu andere taken van mij verwacht op het gebied van communicatie, advisering en projecten.

Uitdagende vraagstukken

Door de coronapandemie zijn capaciteiten zoals personeel, bedden etc. nog schaarser geworden waardoor het inmiddels nog duidelijker is geworden hoe belangrijk het is om de planning te laten doen door iemand met kennis van planning en logistiek. Dit zorgt voor zeer uitdagende vraagstukken. Dus als je op zoek bent naar een uitdaging op het gebied van planning en logistiek kan ik het Traineeship van Hello! Planner zeker aanraden.

rollen

Welke rol neem jij aan in de zorg van morgen?

Het zijn uitdagende tijden in de zorg. De vraag naar zorg zal de komende jaren sterk toenemen, de arbeidsmarkt is krap, de werkdruk hoog en de zorg dreigt onbetaalbaar te worden. Hoe gaan we de zorg voor morgen organiseren? Planning en logistiek is het thema voor het komende decennium in de zorg. En tegelijkertijd een vakgebied dat nog volop in ontwikkeling is. Er ontstaan nieuwe rollen en functies: de zorg heeft je nodig!

Jouw rol!