Milan Horstink

Bij PostNL of Coolblue mis ik een ‘hoger doel’ waar mensen écht iets aan hebben

Toen ik me aan het oriënteren was op de arbeidsmarkt, miste ik bij de traditionele logistieke bedrijven zoals PostNL of Coolblue steeds een ‘hoger doel’ waar mensen écht iets aan zouden hebben, anders dan dat hun pakketje een dag eerder bezorgd werd of dat het bedrijf net iets meer winst zou maken. In het traineeship kan ik met mijn logistieke kennis aan de slag in zorgorganisaties, waar het uiteindelijk altijd om de patiënt draait. Dat achterliggende doel motiveert mij elke dag weer om de beste kwaliteit werk te leveren en me te ontwikkelen in dit vakgebied, om op die manier de komende jaren grote logistieke uitdagingen op te lossen!

Mijn traineeship bij Hello! Planner

Milan Horstink

“Ik ben het traineeship begonnen in dienst bij Hello! Planner waar ik naast het opleidingsprogramma ingezet ben op verschillende projecten. Zo heb ik in het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem, een streekziekenhuis met zo’n 1600 medewerkers een dubbele rol vervult als personeelsplanner voor een aantal beschouwende verpleegafdelingen. Als personeelsplanner heb ik de roosters voor bijvoorbeeld de COVID-verpleegafdeling verzorgd. Daarnaast liep er een project in het ziekenhuis met als doel om de personeelsplanningen te professionaliseren. Aan dit project heb ik de andere helft van mijn tijd gewerkt, waarbij ik een mooie schakel ben geweest tussen het project aan de ene kant en de uitvoerende planning aan de andere kant.”

De overstap

Naar het Erasmus MC

Halverwege het traineeship heb ik de overstap gemaakt naar het Erasmus MC waar ik in dienst ben getreden als klinisch planner. Een uitdagende functie waar ik verantwoordelijk ben voor de opname en OK-planning en daarnaast de opdracht heb om de planning (verder) te professionaliseren. Hierbij werk ik veel samen met de bureau Integraal Capaciteitsmanagement.

Terugblik

Op het traineeship

“Als ik terugkijk naar wat ik sinds de start van het traineeship al geleerd heb, kan ik niet anders zeggen dan dat ik zowel op inhoudelijk als op algemeen professioneel vlak veel geleerd heb. Daarbij merk ik dat het goed is om vragen te blijven stellen, en steeds nieuwe uitdagingen op te blijven zoeken. Op die manier verleg je snel je eigen grenzen!

Wat me tot nu toe het meest is opgevallen is de enorme bevlogenheid van de medewerkers in een ziekenhuis. De meesten hebben echt hart voor het werk, en dat is te merken in hoe iedereen er in staat.

Over een paar jaar wil ik graag doorgegroeid zijn naar een positie binnen Integraal Capaciteitsmanagement (ICM). Het lijkt mij een erg mooie uitdaging om met een blik op het gehele ziekenhuis verbeteringen aan te brengen op het gebied van capaciteit!”

“Als je overweegt om het traineeship te gaan doen, zou ik naast de inhoud van het traineeship (Planning en Logistiek) ook zeker meenemen dat je hierbij in de zorg gaat werken. Voor mij was dit een groot pluspunt, vanwege de waarde die ik daarmee toevoeg voor andere mensen. Tot slot is het natuurlijk altijd goed om contact op te nemen met huidige of oud-trainees om die eens goed aan de tand te voelen over hun ervaringen!”

Over Milan Horstink
Milan volgde zijn bachelor Bedrijfseconomie en master Supply Chain Management aan Tilburg University en woont in Tilburg. Hij komt uit Maastricht en heeft een passie voor muziek en hardlopen. Een lange loop door de natuur met een goede playlist of podcast is voor hem de ultieme vorm van ontspanning.

rollen

Welke rol neem jij aan in de zorg van morgen?

Het zijn uitdagende tijden in de zorg. De vraag naar zorg zal de komende jaren sterk toenemen, de arbeidsmarkt is krap, de werkdruk hoog en de zorg dreigt onbetaalbaar te worden. Hoe gaan we de zorg voor morgen organiseren? Planning en logistiek is het thema voor het komende decennium in de zorg. En tegelijkertijd een vakgebied dat nog volop in ontwikkeling is. Er ontstaan nieuwe rollen en functies: de zorg heeft je nodig!

Jouw rol!