Maxime Gouka

Werken in een ziekenhuis brengt veel dynamiek met zich mee.

De zorgsector is continue in ontwikkeling en daarom is het een werkveld dat bij mij past. Om mijn kennis te vergroten en mezelf te verdiepen in planning en logistiek in de zorg ben ik aan dit traineeship begonnen.

Terugblik op het traineeship

Maxime Gouka

Inmiddels werk ik drie jaar in het LUMC als Opname- en OK-planner. Ik ben gestart als tijdelijke kracht maar gaandeweg ben ik er achter gekomen dat dit werk echt goed bij mij past. De afgelopen jaren ben ik bij het opnamebureau gebleven en heb ik ervaring opgedaan m.b.t. het inplannen van opnames en operaties in een academisch ziekenhuis.

De vakopleiding Analytics voor Planners van Hello! Planner heb ik met succes gevolgd en mede hierdoor interesse gekregen in het traineeship. Daarnaast leerde ik meerdere trainees kennen binnen het LUMC en ben ik mij gaan verdiepen in de samenstelling van het traineeship. De samenstelling van het traineeship spreekt mij erg aan. De combinatie van business analytics en het soft skills programma maakt het traineeship tot iets wat ik graag volg om mezelf te ontwikkelen en meer te weten te komen over de mogelijkheden van planning en logistiek in de zorg.

SOFT SKILLS

Met én van elkaar leren

Dankzij het soft skills programma heb ik geleerd om voor mezelf op te komen en hoe ik (beter) kan communiceren met collega’s. De opgedane kennis is direct toepasbaar in de praktijk en heeft ervoor gezorgd dat ik beter mijn boodschap kan overbrengen naar de ontvanger(s). Hierdoor kan ik met een prettiger gevoel functioneren op werk maar ook efficiënter werken. Het heeft ertoe geleid dat ik mijn ideeën durft te delen en goed weet over te brengen. Als mijn inbreng gewaardeerd wordt en er uiteindelijk wat mee gedaan wordt in de praktijk geeft dit een voldaan gevoel.

Ik zit in een groep met meerdere trainees en het is fijn om onderling contact te hebben. Je leert veel van elkaar, hoe het in andere (niet-universitaire) ziekenhuizen gaat en waar zij tegenaan lopen. Het stukje van herkenning is prettig maar ook het feit om samen te kunnen sparren en de mogelijkheid te hebben om gezamenlijk naar oplossingen te zoeken vind ik een meerwaarde.

TOEKOMST

Een kleine blik vooruit

Over een paar jaar hoop ik nog altijd bij het opnamebureau van het LUMC werkzaam te zijn. In de toekomst zie ik graag een centraal opnamebureau voor het gehele ziekenhuis. Een mooie stip op de horizon waar ik mijn steentje aan bij wil dragen en over na denk als ik na werktijd terug naar huis fiets. Fietsen en het beoefenen van andere sporten doe ik met veel plezier na werktijd. Het helpt om rust te creëren in mijn hoofd en om werk letterlijk achter mij te laten. Dit hoop ik nog jaren vol te houden.

Wanneer jij je graag wilt verdiepen in planning en logistiek in de zorg dan raad ik dit traineeship van harte aan. Het geeft de mogelijkheid om tijdens het werken in een ziekenhuis te onderzoeken wat er bij je past en wat jij interessant vindt. Alle facetten komen aanbod! Mocht je twijfelen of vragen hebben dan kun je altijd contact met mij opnemen (via LinkedIn).

Over Maxime
Ik heb de HBO bachelor opleiding Bewegingstechnologie met succes afgerond aan de Haagse Hogeschool. Hierna heb ik in het HMC Westeinde ziekenhuis gewerkt en tijdens dit werk de HBO bachelor opleiding gevolgd tot Klinisch neurofysiologisch laborant. Deze opleiding heb ik niet volledig afgerond omdat ik tijdens mijn werk in het HMC erachter kwam meer interesse te hebben voor het inplannen van alle onderzoeken dan deze zelf uit te voeren. Dit was voor mij het beginpunt van mijn carrière in het LUMC bij het opnamebureau.

Het is fijn om dagelijks naar het LUMC te fietsen vanuit Zoetermeer, waar ik samenwoon met mijn partner. In mijn vrije tijd sport ik graag en/of ga ik eropuit met mijn partner, familie of vrienden. Dit zorgt voor mij voor de ideale werk-prive balans. Ik hoop dit nog lang te mogen doen.

rollen

Welke rol neem jij aan in de zorg van morgen?

Het zijn uitdagende tijden in de zorg. De vraag naar zorg zal de komende jaren sterk toenemen, de arbeidsmarkt is krap, de werkdruk hoog en de zorg dreigt onbetaalbaar te worden. Hoe gaan we de zorg voor morgen organiseren? Planning en logistiek is het thema voor het komende decennium in de zorg. En tegelijkertijd een vakgebied dat nog volop in ontwikkeling is. Er ontstaan nieuwe rollen en functies: de zorg heeft je nodig!

Jouw rol!