Vakopleiding Tactisch Planner

De opleiding

Met de 4-daagse vakopleiding Tactisch Planner ontwikkel je kennis en vaardigheden die vereist zijn voor de uitoefening van de rol/functie van tactisch planner in ziekenhuizen. Je leert vanuit een integraal perspectief ziekenhuisbreed een tactische planning te maken en adviseert op tactisch niveau management en artsen over de toewijzing van capaciteit voor de komende periode in het ziekenhuis.

Achtergrond

De transitie van een planner naar een échte vakprofessional gaat over meer dan alleen de vakkennis. Het gaat ook over gedrag, houding en communicatie! De veranderingen in de zorg vragen om planners die niet alleen op operationeel maar ook op tactisch niveau het vakgebied van planning en logistiek verstaan. Planners die in staat zijn om capaciteitsjaarplannen, actuele productieontwikkelingen, toegangs- en wachttijden en het behaalde prestatieniveau te beoordelen en een prognose kunnen maken van de benodigde capaciteit voor de komende 2 tot 3 maanden. Die vroegtijdig knelpunten signaleren, scenario’s uitwerken en voorstellen doen ten behoeve van de besluitvorming in het tactisch planningsoverleg. Wil jij je ontwikkelen tot tactisch planner, dan is deze vakopleiding iets voor jou.

Voor wie?

Deze opleiding is interessant voor planners en capaciteitsadviseurs die zich willen ontwikkelen tot tactisch planner in ziekenhuizen.

Niveau

Deze opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Er wordt van je verwacht dat je een HBO/WO-diploma hebt of door werkervaring op dit niveau functioneert. Je bent analytisch sterk en hebt affiniteit met data en statistiek.

Programma onderdelen

Dag 1 - Inleiding, hoe doen we het nu en trends
Dag 2 - Het maken van prognoses en doorrekenen van scenario's
Dag 3 - Opstellen van een tactisch plan
Dag 4 - Evalueren, eindopdracht en afsluiting

Docent

De opleiding wordt gegeven door Bas Bos. Bas heeft ruim 15 jaar ervaring in planning, capaciteitsmanagement en zorglogistiek. Bas is tevens oprichter van Hello! Planner.

Locatie

Deze training vindt plaats op onze locatie in Maarssen, 5 minuten lopen vanaf NS station Maarssen en met ruim voldoende parkeergelegenheid.

Investering

€ 2.495,- excl. BTW. Deze investering is inclusief trainingsmateriaal en toegang tot de online leeromgeving. Tijdens de trainingsdagen zorgen wij voor koffie, thee, versnaperingen en de lunch.

Studiebelasting

40 uur (incl. voorbereiding en huiswerk)

Data & inschrijven

Ga naar de opleidingskalender voor een overzicht van de leergangen. Je kunt hier ook direct online inschrijven. Na inschrijving ontvang je per e-mail direct een bevestiging.

Data & Inschrijven

Incompany

Deze training bieden wij ook op maat aan en indien gewenst op locatie.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op via opleiding@helloplanner.nl of +31 (0) 85 0 212 900.
Data & inschrijven

Voor meer informatie en direct inschrijven klik je op onderstaande button.

DATA & INSCHRIJVEN

Brochure

Vraag hier de digitale brochure van het Hello! Planner Vakcollege aan.

Brochure aanvragen