Vakopleiding Capaciteitscoördinator

De opleiding

In de 2-daagse Vakopleiding Capaciteitscoördinator word je opgeleid om als professional de capaciteit te coördineren in het ziekenhuis. Je leert capaciteitsproblemen effectief op te lossen en de capaciteit effectief te coördineren. Je krijgt handvaten aangereikt om overzicht te houden over poli, diagnostiek, OK, bedden, personeel en om als de ‘luchtverkeersleider’ van het ziekenhuis te opereren.

Achtergrond

Een ziekenhuis is dynamisch. Geen dag is hetzelfde en loopt vrijwel altijd anders dan verwacht. Verpleegkundigen worden ziek, operaties lopen uit, er zijn bedden te kort, patiënten moeten met spoed opgenomen worden en ga zo maar door. Het vereist een goede coördinatie om alles - elke dag weer - in goede banen te leiden.
Wil je als een professional de capaciteit coördineren in ziekenhuizen? Krijg je er een kick van als elke dag alles geregeld is en gestroomlijnd loopt? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Voor wie?

Deze opleiding is interessant voor zorgprofessionals die zich willen ontwikkelen tot de nieuwe rol/functie van capaciteitscoördinator in ziekenhuizen. Een echte capaciteitsspecialist die analyseert, adviseert en ervoor zorgdraagt dat het ziekenhuis verantwoorde tactische beslissingen kan nemen.

Niveau

De vakopleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Er wordt van je verwacht dat je een HBO/WO-diploma hebt of door werkervaring op dit niveau functioneert. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Programma onderdelen

Dag 1 – Effectief oplossen van capaciteitsproblemen
Dag 2 – Effectief coördineren van capaciteiteikt waarmee je als teamleider stappen kunt zetten op weg naar meer professionaliteit, rust en planmatigheid.

Docent

De opleiding wordt gegeven door Bas Bos. Bas heeft ruim 15 jaar ervaring in planning, capaciteitsmanagement en zorglogistiek. Bas is tevens oprichter van Hello! Planner.

Locatie

Deze training vindt plaats op onze locatie in Maarssen, 5 minuten lopen vanaf NS station Maarssen en met ruim voldoende parkeergelegenheid.

Investering

€ 1.250,- excl. BTW. Deze investering is inclusief trainingsmateriaal en toegang tot de online leeromgeving. Tijdens de trainingsdagen zorgen wij voor koffie, thee, versnaperingen en de lunch.

Studiebelasting

20 uur (incl. voorbereidingstijd voor de eindopdracht)

Data & inschrijven

Ga naar de opleidingskalender voor een overzicht van de leergangen. Je kunt hier ook direct online inschrijven. Na inschrijving ontvang je per e-mail direct een bevestiging.

Data & Inschrijven

Incompany

Deze training bieden wij ook op maat aan en indien gewenst op locatie.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op via opleiding@helloplanner.nl of +31 (0) 85 0 212 900.
Data & inschrijven

Voor meer informatie en direct inschrijven klik je op onderstaande button.

DATA & INSCHRIJVEN

Brochure

Vraag hier de digitale brochure van het Hello! Planner Vakcollege aan.

Brochure aanvragen