Zorgorganisaties

Traineeship Planning en Logistiek in de Zorg

Het Traineeship Planning en Logistiek in de Zorg is het opleidingsprogramma voor Young Professionals die een loopbaan willen opbouwen als expert in planning en logistiek in de zorg.

De nieuwe generatie
capaciteitsplanners en
adviseurs voor de zorg

  • 16 maanden, fulltime
  • Intensief en uitdagend opleidingsprogramma
  • Aandacht voor vakinhoudelijke kennis, professionele vaardigheden en persoonlijk leiderschap
  • Voor eigen medewerkers of met een Young Professional van Hello! Planner
  • Aantrekkelijke voorwaarden & condities
Planning en logistiek: het thema voor het komende decennium binnen de zorg

De gezondheidszorg in Nederland staat voor grote uitdagingen en heeft planning en logistiek hoog op de strategische agenda geplaatst. In dit vakgebied liggen voor een belangrijk deel de antwoorden opgesloten als het gaat om de uitdagingen waar de zorg voor staat. Het komende decennium zal dit vakgebied uitgroeien naar een volwassen status en bijdragen tot een transitie binnen het Nederlandse zorglandschap. Wat is jouw plan?

Jacqueline Beumers

Master Health Care Management | Adviseur Integrale Capaciteitsmanagement | Spaarne Gasthuis

Na het Traineeship Planning en Logistiek in de Zorg van Hello! Planner en drie jaar werken in het Spaarne Gasthuis heb ik meer drive dan ooit om de zorg beter te maken. Mijn kennis over capaciteitsmanagement geeft me vertrouwen om met stakeholders in gesprek te gaan en duidelijk advies te geven.
Lees verder

Sander van den Akker

Master Gezondheidswetenschappen | Adviseur Capaciteitsexpertise Centrum | Franciscus Gasthuis & Vlietland

Bij Gezondheidswetenschappen leerde ik over Integraal Capaciteitsmanagement. Dat vond ik leuk en ik was er goed in. Ik wilde graag aan het werk, maar vooral eerst meer kennis opdoen in het traineeship Planning en Logistiek in de Zorg. Na trajecten in het LUMC en Erasmus MC werk ik sinds november 2022 als adviseur bij het Capaciteitsexpertise Centrum in het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Daar kan ik een heel mooie bijdrage leveren!

Ilse Prins

Master Health Care Management | Adviseur Integraal Capaciteitsmanagement | Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Sinds 2021 werk ik als Adviseur Integraal Capaciteitsmanagement bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Mijn loopbaan is begonnen met het Traineeship Planning en Logistiek in de Zorg bij Hello! Planner.

Milan Horstink

Supply Chain Management | Klinisch Planner | Erasmus MC

Mijn naam is Milan Horstink. Na mijn studie Supply Chain Management in Tilburg ben ik begonnen met het Traineeship Planning en Logistiek in de Zorg. Na verschillende logistieke projecten gedaan te hebben heb ik in juni 2021 de definitieve overstap gemaakt naar het Erasmus MC waar als klinisch planner voor de opname- en OK planning.

Ilse Foks

HBO Logistics Engineering | Adviseur Capaciteitsmanagement & Senior Planner | LUMC

Al van jongs af aan heb ik grote interesse gehad in de zorg maar wist ik niet goed welke functies allemaal bestonden. Behalve de zorg aan het bed. Ik was dan ook ontzettend blij dat ik het traineeship van Hello! Planner tegenkwam. Planning en logistiek in de zorg is een werkgebied waar nog ontzettend veel te ontwikkelen is en waar je echt impact kunt hebben op het zorgproces!

Viktor Molkenboer

HBO Logistiek & Economie | Adviseur Capaciteitsmanagement | LUMC

Ik heb voor het traineeship van Hello! Planner gekozen omdat ik mijn logistieke kennis graag in een maatschappelijke organisatie wilde gaan gebruiken. Het traineeship heb ik in januari 2019 afgerond en op dit moment ben ik werkzaam als Adviseur Capaciteitsmanagement bij het LUMC. Ik blik graag even terug!

Traineeship

…voor eigen medewerkers

Het ziekenhuis kan het Traineeship Planning en Logistiek in de Zorg inkopen voor eigen talenvolle medewerkers die het in zich hebben om zich te ontwikkelen tot een expert in planning en logistiek en voldoen aan het profiel van Young Professional: HBO+/WO en maximaal 5 jaar werkervaring.

… met een Young Professional van Hello! Planner

Een andere optie is om te kiezen voor een Young Professional van Hello! Planner en deze voor de duur van het traineeship in te lenen bij Hello! Planner. Naast de deelname aan het opleidingsprogramma gaat de Young Professional fulltime aan de slag in het ziekenhuis in een plannings- of logistieke rol. Hierbij moet het de intentie zijn van het ziekenhuis en de Young Professional is om na afloop van het traineeship met elkaar verder te gaan.

Tijdelijk op zoek naar een Young Professional?

Hello! Planner heeft ook zelf Young Professionals in dienst die naast hun deelname aan het opleidingsprogramma worden ingezet op plannings- en logistieke opdrachten binnen de zorg. Afhankelijk van de fase waarin ze zitten worden onze Young Professionals ingezet voor:

  • Het leveren van operationele ondersteuning
  • Optimalisatie-, implementatie- en onderzoeksopdrachten
  • Data-analyse & business analytics
  • Advies- en procesbegeleiding
Wij denken graag met je mee! Ook voor praktische vragen kun je bij ons terecht via
Online afspraak maken

Het opleidingsprogramma

Studiebelasting

40 dagen / 320 uur

Duur

16 maanden

Niveau

HBO+/WO

Voor wie?

Young Professionals

Vakinhoud, soft skills en persoonlijke begeleiding

De basis van het traineeship is het Excellence Program Health Capacity & Resource Planning, de leergang tot tactisch planner en/of capaciteitsadviseur. Daarnaast volgen de Young Professionals een uitdagend soft skills programma waarin ruim aandacht wordt besteed aan persoonlijk leiderschap, conflicthantering, samenwerking en communicatie- en adviesvaardigheden. Aanvullend is er een keuzeprogramma met onbeperkt toegang tot alle opleidingen van het Hello! Planner Vakcollege. Tijdens het opleidingsprogramma krijgen de Young professionals persoonlijke begeleiding en coaching. De studiebelasting tijdens het traineeship is gemiddeld 4-5 uur per week.

Excellence Program Health Capacity & Resource Planning
Young Professional Soft Skills Program
Download de flyer

Kosten & voorwaarden?

Wij bespreken graag persoonlijk de mogelijkheden. Na afloop krijgt u van ons een factsheet toegestuurd met alle praktische zaken, voorwaarden en kosten op een rijtje.

Wij denken graag met je mee! Ook voor praktische vragen kun je bij ons terecht via
Online afspraak maken