Vakopleiding Capaciteitscoördinator

Categorie

Opleiding

Locatie

Maarssen

Datum

Ma 16 mei | 23 mei 2022

Uiterste inschrijfdatum

15-05-2022

Contactpersoon

Marjolein Boersma

De opleiding

Een ziekenhuis is dynamisch. Geen dag is hetzelfde en loopt vrijwel altijd anders dan verwacht. Verpleegkundigen worden ziek, operaties lopen uit, er zijn bedden te kort, patiënten moeten met spoed opgenomen worden en ga zo maar door. Het vereist een goede coördinatie om alles - elke dag weer - in goede banen te leiden. Welke informatie is er beschikbaar? Hoe kun je deze informatie interpreteren en welke beslissingen kun je nemen?

Wil je als een professional de capaciteit coördineren in ziekenhuizen? Krijg je er een kick van als elke dag alles geregeld is en gestroomlijnd loopt? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Voor wie?

Deze opleiding is interessant voor zorgprofessionals die zich willen ontwikkelen tot de nieuwe rol/functie van Capaciteitscoördinator in ziekenhuizen. Een echte capaciteitsspecialist die analyseert, adviseert en ervoor zorgdraagt dat het ziekenhuis verantwoorde tactische beslissingen kan nemen.

Niveau

De Vakopleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Er wordt van je verwacht dat je een HBO/WO-diploma hebt of door werkervaring op dit niveau functioneert. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Programma

Dag 1 – Inleiding, effectief oplossen van capaciteitsproblemen

  • Ontwikkelingen in de zorg op het gebied van planning en capaciteitsplanning
  • De functie en rol van “operations” in het ziekenhuis
  • Beslismodellen, wat zijn beslismodellen en hoe bouw je een eigen beslismodel
  • Verschillende niveaus van coördinatie en levels van regelruimte
  • De dag start als effectief hulpmiddel 
  • Methoden, technieken en vuistregels voor effectief coördineren van capaciteiten

Dag 2 – Domein Capaciteitscoördinator en oefenen in de praktijk

Dag twee staat vooral in het teken van het zelf DOEN

  • Domein en profiel van de Capaciteitscoördinator
  • Informatiebehoefte en inzicht
  • Wrap up dag 1 & 2 en voorbereiding voor de eindtoets
  • Eindtoets en uitreiking certificaat

Studiebelasting

20 uur (incl. voorbereidingstijd voor de eindopdracht)

Lesdagen en -tijden

2 opleidingsdagen van 09.30 - 17.00 uur

Maandag 16 mei 2022
Maandag 23 mei 2022

Eindopdracht en diploma

Op de laatste opleidingsdag krijg je een eindopdracht. Bij een goede beoordeling van de eindopdracht ontvang je het vakcertificaat Capaciteitscoördinator. Als de eindopdracht niet voldoet aan de gestelde eisen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je eenmalig kosteloos de eindopdracht overdoen.

Docent

De opleiding wordt gegeven door Nol Visschers. Nol is technisch bedrijfskundige met specialisatie in de zorg. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring met Capaciteitsmanagement en Zorglogistiek. Nol werkt als capaciteitsmanager. Hiernaast geeft Nol trainingen en advies in de zorglogistiek.

Investering

€ 1.250,- excl. BTW. Deze investering is inclusief opleidingsmap, toegang tot de online leeromgeving en het gebruik van een trainingslaptop. Tijdens de opleidingsdagen zorgen wij voor koffie, thee, versnaperingen en de lunch.

Locatie

Deze opleiding vindt plaats op onze locatie in Maarssen, 5 minuten lopen vanaf NS station Maarssen en met ruim voldoende parkeergelegenheid.

Opleidingsmateriaal

Je krijgt tijdens de opleiding een map met de hand-outs van de opleidingsdagen en je krijgt toegang tot de online leeromgeving van het Hello! Planner Vakcollege. In de leeromgeving vind je al het lesmateriaal, oefeningen en opdrachten. Op de lesdagen maak je gebruik van een laptop. Deze wordt verzorgd door Hello! Planner.

Incompany

Deze opleiding bieden wij ook op maat aan en indien gewenst op uw locatie. Neem gerust contact op voor informatie en advies.

Opleidingscode

vak.cc.2022.01
Vakopleiding Capaciteitscoördinator
Vacature delen:
Brochure

Vraag hier de digitale brochure van het Hello! Planner Vakcollege aan.

Brochure aanvragen