Analytics voor Planners

De opleiding

Tijdens de 4-daagse opleiding Analytics voor Planners ontwikkel je specifieke vaardigheden die nodig zijn om de planning te analyseren en de opgedane inzichten toe te passen binnen de praktijk. In dit programma maak je kennis met de belangrijkste kwantitatieve begrippen binnen de planning, leer je specifieke vaardigheden om data te analyseren, trends en seizoen patronen te detecteren en om voorspellingen en capaciteitsberekeningen te maken.

Achtergrond

Met de transitie van productiegerichte zorg naar patiëntgerichte zorg komt de optimalisatie van de supply chain steeds meer in de belangstelling te staan. Dit vereist integrale capaciteitsbepaling van de zorgvraag, zorgaanbod en de personele inzet. Zodat iedere patiënt op het juiste moment op de juiste plek de juiste zorg en aandacht krijgt. Dit vereist (plan)professionals met een uitstekend analytisch vermogen en affiniteit met het analyseren van data.

Voor wie?

Deze opleiding is interessant voor ervaren planners, teamleiders en coördinatoren van het planbureau die zich verder willen ontwikkelen op (tactisch en strategisch) planningsgebied en capaciteitsmanagement.

Niveau

Deze opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Er wordt van je verwacht dat je een afgeronde HBO-opleiding hebt of door werkervaring op dit niveau functioneert. Een analytisch denkvermogen, ervaring met Excel en affiniteit met het analyseren van data is een vereiste.

Programma

Dag 1 - Introductie

 • Introductie kwantitatieve begrippen binnen de planning en het belang ervan
 • Zelf leren uitrekenen
 • Vertalen inzichten naar de planning
 • Introductie hulpmiddelen om data te analyseren

Dag 2 - Trends en patronen

 • Variabiliteit en effect op planning
 • Introductie kansverdelingen en het belang binnen de planning
 • Prestatie evaluatie van planningen

Dag 3 - Voorspellen

 • Voorspellingstechnieken voor trends en seizoenspatronen
 • Maken van een voorspelling
 • Bepalen van de capaciteitsvraag

Dag 4 - Capaciteitsbepaling

 • Verder met voorspellen
 • Bouwen van een model voor werkvoorraad en de impact van keuzes op de ontwikkeling van de wachtlijst
 • Eindopdracht
 • Certificaatuitreiking & afsluiting

Docenten

De opleiding wordt gegeven door Dennis Roubos en Bas Bos.

Dennis is wiskundige, docent en auteur van het boek 'Operations Research for Health Care Professionals'. Hij heeft veel ervaring in de ziekenhuis- en gezondheidszorgsector en is mede-oprichter / directeur van Simbox, een onderneming gespecialiseerd in data science oplossingen. Dennis is in staat om wiskunde te vertalen naar de wereld van de zorg en de dagelijkse praktijk van de planner.

Bas heeft ruim 15 jaar ervaring in planning, capaciteitsmanagement en zorglogistiek. Bas is tevens oprichter van Hello! Planner.

Locatie

Deze opleiding vindt plaats op onze trainingslocatie in Maarssen, 5 minuten lopen vanaf NS station Maarssen en met ruim voldoende parkeergelegenheid.

Investering

De investering voor deze opleiding is € 2.495,- excl. BTW. Dat is inclusief opleidingsmap met de hand-outs van de opleiding en toegang tot de online leeromgeving en het gebruik van een trainingslaptop. Tijdens de opleidingsdagen zorgen wij voor koffie, thee, versnaperingen en de lunch.

Voorbereiding en huiswerk

Geen

Studiebelasting

40 uur (incl. voorbereiding voor de eindopdracht)

Eindopdracht en diploma

Na het volgen van het programma en bij een goede beoordeling van de eindopdracht ontvangt je het vakcertificaat Analytics voor Planners. Als de opdracht niet voldoet aan de gestelde eisen ontvang je een bewijs van deelname.

Data & inschrijven

Ga naar de opleidingskalender voor een overzicht van de leergangen. Je kunt hier ook direct online inschrijven. Na inschrijving ontvang je per e-mail direct een bevestiging.

DATA & INSCHRIJVEN

Incompany

Deze opleiding bieden wij ook op maat aan en indien gewenst op locatie.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op via opleiding@helloplanner.nl of +31 (0) 85 0 212 900.
Data & inschrijven

Voor meer informatie en direct inschrijven klik je op onderstaande button.

Data & inschrijven

Brochure

Vraag hier de digitale brochure van het Hello! Planner Vakcollege aan.

Brochure aanvragen