Nieuwsbericht
23-02-2022

Smart Dashboards van Simbox

Vandaag heb ik Smart Dashboards van Simbox eens uitgeprobeerd. Ik was nogal sceptisch omdat de huidige BI-systemen toch al ongelooflijk veel kunnen. Toch heeft Simbox mij ook vandaag weer aangenaam verrast. Het verschil zit in het woordje ‘smart’.

Binnen 10 minuten zonder enige ervaring een Dashboard

Stel je bent als capaciteitsmanager, leidinggevende of planner werkzaam in de zorg en je wilt altijd over een actueel inzicht beschikken om de juiste keuzes te kunnen maken? En daarnaast wil je ook exact weten hoe er gepresteerd wordt om hiervan te leren om het de volgende keer beter te doen. Dan heb je dashboards nodig.

In dat geval ben je vooral aangewezen op Excel of een BI-systeem. Beide oplossingen bieden hun mogelijkheden, maar hebben ook hun beperkingen. En soms wil je hele slimme dingen doen met data en loop je in beide oplossingen tegen de grenzen aan

Vandaag heb ik Smart Dashboards van Simbox eens uitgeprobeerd. Ik was nogal sceptisch omdat de huidige BI-systemen toch al ongelooflijk veel kunnen. Toch heeft Simbox mij ook vandaag weer aangenaam verrast. Het verschil zit in het woordje ‘smart’. Met wat zij noemen ‘Transformaties’ bieden ze ready-made algoritmes die je als routines loslaat op jouw data. Data die je overigens via een api-koppeling of drag & drop inleest. Het is echt kinderspel en de data wordt ook nog even automatisch gevalideerd.

Die ‘Transformaties’ verrijken met een druk op de knop jouw data op een manier dat in een BI-pakket simpelweg niet mogelijk is. Slimme algoritmen worden op jouw data ‘losgelaten’, voeren calculaties uit en voegen de uitkomsten toe aan jouw dataset. En dan heb je vervolgens twee opties. Stuur de verrijkte data naar jouw eigen BI-omgeving om daarin de dashboards te maken, of bouw met enkele drukken op de knop via de card-module een eigen dashboard.

Ik had binnen 10 minuten, zonder enige BI-ervaring een dashboard in elkaar geklikt voor operationele sturing van de beddencapaciteit op ‘mijn’ afdeling. En ik denk als ik nog 15 minuten extra had geklikt, dan had ik voldoende Cards om een volledige control room mee te vullen. Flabbergasted…

Eenvoudige datakoppeling/import, automatische datavalidatie, unieke algoritmes en met een soort ‘click & play’ bouwde ik een dashboard. Echt gaaf!

door Marcel De Jong, mede-oprichter Hello! Planner | Simbox is onderdeel van de Hello! Planner Groep

 

Nieuws

Klaar voor morgen?