Nieuwsbericht
07-07-2022

“Lesgeven in Resourcemanagement maakt mij trots”

Terugblik op dag 7 Excellence Program:
Deze week heeft docent Marcel de Jong lesdag 7 van het Excellence Program Health Capacity & Resource Management verzorgd. “Resourcemanagement biedt nog zoveel aangrijpingspunten die ziekenhuizen onbenut laten. Wat is er dan mooier om op zo’n dag als vandaag onze cursisten te inspireren, kennis over te dragen, discussies te voeren en de tanden te zetten in vraagstukken die spelen binnen nagenoeg elk ziekenhuis?”

“Lesdag 7: dat betekent dat deelnemers halverwege het Excellence Program zijn, en daarom inmiddels gepokt en gemazeld in de fundamenten van logistiek, capaciteitsmanagement en business analytics. Ze hebben meer dan 350 pagina’s aan logistieke kennis opgeslurpt en toegepast. Integrale capaciteitsberekeningen maken op strategisch, tactisch en operationeel niveau? Daar draaien ze hun hand niet meer voor om. Ze kennen de systematiek, hebben de beschikking over de tools en weten wat de impact is van variabiliteit en bottle necks.

Twee vakgebieden samengevoegd

Maar zonder de beschikbaarheid van artsen, zorgpersoneel, ruimtes en apparatuur, staat de zorg stil. En dan hebben we het over resourcemanagement. In de zorg een nog relatief onontgonnen terrein, met legio mogelijkheden. Daarom is ervoor gekozen om in het Excellence Programma Health Capacity & Resource Management deze twee vakgebieden samen te voegen. Dat ik vandaag de module Strategische Resourcemanagement mocht verzorgen, maakt mij trots. Resourcemanagement biedt nog zoveel aangrijpingspunten die ziekenhuizen onbenut laten. Wat is er dan mooier om op zo’n dag als vandaag onze cursisten te inspireren, kennis over te dragen, discussies te voeren en de tanden te zetten in vraagstukken die spelen binnen nagenoeg elk ziekenhuis. En dan besef je je ook weer hoe betekenisvol het is om met dit vak in de zorg bezig te zijn en bij te dragen aan de transitie die nodig is om toegankelijkheid, continuïteit en betaalbaarheid van de zorg in de toekomst te garanderen. Want dit alles is geen vanzelfsprekendheid! En dan reken ik mij rijk met deze cursisten. Zij gaan in de toekomst het verschil gaan maken en hun steentje bijdragen. Hoe gaaf is dat?”

Nieuw Excellence Program in september

In september start er een nieuwe opleiding. Wil jij jezelf ontwikkelen tot expert op het gebied van capaciteit- en resourcemanagement in de zorg? Wil je impact hebben, het verschil maken binnen jouw eigen ziekenhuis én een steentje bijdragen aan de toekomst van de Nederlandse gezondheidzorg? Het Excellence Programma Health Capacity & Resource Management biedt jou (en jouw ziekenhuis) deze mogelijkheid. In september start een nieuw cursusjaar. Mail of bel ons voor meer informatie of schrijf je direct in.

Nieuws

Klaar voor morgen?