Nieuwsbericht
30-06-2020

Hello! Planner goes Hybrid Virtual

De corona beperkingen zullen eindig zijn, maar het opleidingslandschap is blijvend veranderd met online, blended, hybrid, multi-locatie en learning spaces. Duidelijk is dat nieuwe onderwijsconcepten het nieuwe normaal (gaan) zijn. Een van deze nieuwe concepten is de Hybrid Virtual Classroom. Synchroon fysiek en online onderwijs in één!

De Hybrid Virtual Classroom

Het idee achter de Hybrid Virtual Classroom is simpel. Cursisten kunnen afhankelijk van de omstandigheden zelf kiezen hoe ze de opleiding volgen. Dit kan fysiek op locatie of geheel of gedeeltelijk op afstand online. Deze omstandigheden kunnen corona beperkingen zijn, maar ook reistijd, privé omstandigheden of een persoonlijke voorkeur voor online. Alhoewel de opkomst van de Hybrid Virtual Classrooms snel is gegaan, wordt nog vaak gebruik gemaakt van traditionele onderwijsruimtes en eenvoudige technieken.

Hello! Planner goes Hybrid Virtual!

Met behulp van een mobiele camera en aparte beeldschermen heeft Hello! Planner een opleidingsruimte gecreëerd waarin cursisten met elkaar kunnen communiceren en met een vergelijkbare (leer)ervaring deelnemen aan de opleiding. Of ze nu fysiek aanwezig zijn of de opleiding op afstand online volgen. Tot drie dagen voor de start van een lesdag kunnen onze cursisten hun keuze bepalen: fysiek of online. Hello! Planner speelt hiermee tijdens het coronatijdperk in op de onzekerheid of cursisten fysiek aanwezig kunnen zijn. Maar investeert hiermee vooral in een toekomst met nieuwe vormen van leren en interactie.

Nieuws

Klaar voor morgen?