Nieuwsbericht
07-04-2022

Een moment van bezinning

Even leek het voorjaar te zijn, maar afgelopen weekend zag het weerbeeld er opeens heel ander uit. Voor mij reden om mij eens te verdiepen in de ontwikkeling op het vakgebied van integraal capaciteitsmanagement in de zorg. Want ook al lijkt september nog ver weg, achter de schermen zijn we al volop bezig met onze volgende leergang Health Capacity & Resource Management.

Heerlijk om op een regenachtige dag mij weer eens ‘stuk te bijten’ op alle nieuwe (wetenschappelijke) publicaties. Helaas nog veel ‘oud-denken’… Lokale optimalisaties, aanbod gericht… Toch ook vele ‘pareltjes’. Nieuwe inzichten die aanzetten tot vernieuwend denken, en een antwoord vormen op de uitdagingen waar de zorg voor staat. Stijgende zorgvraag, tekorten aan personeel… Samenvattend is het echt indrukwekkend om te zien hoe snel het vakgebied zich ontwikkelt.

En vandaag de tijd genomen om al deze inzichten een plek te geven in het curriculum van ons Excellence Program. We zijn er enorm trots op dat ons Excellence Program in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot de no. 1 opleiding op het gebied van Health Capacity & Resource Management in Nederland. En we doen er alles aan om onze leergang continu te verbeteren en te verrijken met de nieuwste kennis en inzichten. No 1. Zijn is leuk, maar de grootste uitdaging is natuurlijk no. 1 blijven!

Wil jij ook expert worden op het gebied van capaciteits- & resourcemanagement in de zorg? Wil je jouw ‘rugzak’ niet alleen vullen met mooie concepten en theorieën, maar straks écht het verschil gaan maken als het gaat om capaciteitsmanagement in de zorg?

Achter de schermen bereid ik mij alvast voor op komend leerjaar en kijk nu al uit naar de start van onze nieuwe programma in september. En als jullie het niet erg vinden ga ik nu verder in een artikel over Hospital capacity planning: from measuring stocks to modelling flows van Rechel e.a..

door: Marcel De Jong | mede-oprichter van Hello! Planner

Nieuws

Klaar voor morgen?