Nieuwsbericht
30-08-2022

Analytics voor Planners: gebruik data in je voordeel

Hoe werken we de enorme wachtlijsten in de zorg weg? Hoe kan het personeel toch het opgebouwde verlof opnemen? En hoe stemmen we optimaal af in de keten? Als planner, teamleider of coördinator van het planbureau heb je dagelijks met deze vragen te maken. En die wil je goed onderbouwd kunnen beantwoorden. Niet op intuïtie, maar met data en de juiste capaciteitsberekeningen. Hoog tijd dus voor de opleiding Analytics voor Planners.

Plannen op basis van data

We lezen dagelijks de berichten (of zitten er zelf middenin!). De wachtlijsten in de zorg zijn nog steeds bijna net zo lang als vlak na de coronacrisis. Het personeel heeft een stuwmeer aan verlofdagen maar kan op het werk niet gemist worden. Voor patiënten is er nauwelijks plek in een revalidatiecentrum, verpleeg- of verzorgingshuis waardoor ze onnodig een bed bezet houden. De zorg staat, voorzichtig uitgedrukt, voor een grote uitdaging.

Als planner, teamleider of coördinator van het planbureau heb je dagelijks met deze vraagstukken te maken. En je wilt met goed onderbouwde oplossingen komen. Niet op basis van intuïtie, maar met data en de juiste capaciteitsberekeningen.

Dat is precies waar de opleiding Analytics voor Planners over gaat. Docent Dennis Roubos is mede-oprichter en directeur van Simbox, een onderneming die is gespecialiseerd in data science oplossingen. Hij kan wiskunde vertalen naar de wereld van de planning en logistiek in de zorg. Dennis: “In deze opleiding leren we je hoe je goed kunt plannen, door goede informatie te extraheren uit de beschikbare data en te begrijpen hoe je deze data in jouw voordeel kunt gebruiken.”

Doe je mee? Start op donderdag 6 oktober. Er is nog plek!

 

Nieuws

Klaar voor morgen?