Terugblik op het traineeship | Viktor Molkenboer

Door: Marjolein Boersma 16-4-2019

Categorieën
:
Nieuwsbrief,

Met weer een nieuwe ‘klas’ in de maak, vroegen wij aan trainee-af Viktor Molkenboer hoe het traineeship hem is bevallen.

Introduceer jezelf!
“Mijn naam is Viktor Molkenboer. Na mijn studie Logistiek & Economie ben ik in januari 2018 begonnen met het traineeship van Hello! Planner. Als onderdeel van het traineeship ben ik werkzaam als planner op de Medische Oncologie in het LUMC.”

Met welk doel begon je het traineeship?
“Naast mijn studie had ik een topsportcarrière als schaatser. Toen ik daarmee stopte was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging waar ik mijn energie in kwijt kon. Deze uitdaging heb ik gevonden in het traineeship! Het traineeship sluit namelijk ook mooi aan bij mijn persoonlijke drijfveer om de zorg op het gebied van logistiek en planning te verbeteren.”

Wat heb je geleerd tijdens je traineeship?
“Als onderdeel van het traineeship ben ik aan de slag gegaan als operationeel patiëntplanner. Het opleidingsprogramma van Hello! Planner gaf veel herkenning hoe het er in het LUMC aan toe gaat. Tegelijkertijd kreeg ik handvatten om capaciteitsmanagement op mijn eigen afdeling te introduceren en de planning te verbeteren. Na een aantal maanden heb ik ook de personele planning van de afdeling overgenomen. Communicatie is hierbij heel belangrijk! Het soft skills programma van het Young Professional Programma heeft mij heel erg geholpen om mijn eigen communicatie met artsen en verpleging te verbeteren en dingen voor elkaar te krijgen.”

Wat is voor jou de volgende stap?
“De komende tijd gaan we op de oncologie de patiënten- en personele planning verder bijeen brengen. Ik hoop dat ik over een paar jaar kan zeggen dat we in het LUMC een goed lopend planbureau voor het oncologisch centrum hebben opgebouwd. In de verdere toekomst kunnen we hopelijk de hele keten verbeteren door ook de poli erbij te betrekken.”

Wat wil je meegeven aan anderen die ook een traineeship willen volgen bij Hello! Planner?
“Dat planning in de zorg steeds belangrijker wordt! Als Young Professional heb je direct impact op het verbeteren van de zorg. Als dit je aanspreekt zou ik kiezen voor het traineeship van Hello! Planner.”

***

Ieder jaar starten we in januari en in september met een nieuwe groep Young Professionals. Als trainee Planning in de Zorg word jij opgeleid tot expert in planning en logistiek in de zorg. Een boeiend vakgebied waar bovendien veel vraag naar professionals is. Ons talentprogramma is een mooie kickstart van jouw carrière! Meer informatie

Traineeship Planning in de Zorg