Terugblik op het traineeship | Jacqueline Beumers

Door: Marjolein Boersma 12-9-2019

Categorieën
:
Nieuwsbrief,
Jacqueline rondde vorig jaar met succes het Traineeship Planning in de Zorg af. Hoe gaat het met haar en hoe kijkt ze er op terug?

Introduceer jezelf!
"Mijn naam is Jacqueline Beumers en ik werk als planningscoördinator in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis van het LUMC. Als planningscoördinator ben ik, samen met mijn directe collega’s, verantwoordelijk voor zowel de patiëntenplanning als de personele planning. Ik ben hier in januari 2018 begonnen, nadat ik mijn master Zorgmanagement had afgerond."

Met welk doel begon je het traineeship?
"Tijdens mijn studie aan de Hotelschool Maastricht kwam ik voor het eerst in aanraking met de zorg. Met oog voor gastvrijheid en bedrijfsvoering keek ik naar zorginstellingen. De zorg raakte mij en vanaf dat moment wist ik dat ik hier een bijdrage aan wilde gaan leveren. In mijn master maakte ik voor het eerst kennis met zorglogistieke vraagstukken. Deze vraagstukken spraken mij enorm aan, omdat het gaat over het vinden van de balans tussen service en efficiëntie. Het traineeship van Hello! Planner begon ik om concrete handvatten te krijgen om zorgprocessen te verbeteren en planningsproblemen op te lossen."

Vertel iets over het opleidingsprogramma. Wat heb je geleerd tijdens het traineeship?
"Het traineeship van Hello! Planner richt zich op persoonlijke groei en vakinhoudelijke ontwikkeling. De vakinhoudelijke opleiding heeft mij geholpen om capaciteitsmanagement binnen het Willem-Alexander Kinderziekenhuis te introduceren en de planning te verbeteren. Daarnaast heeft het soft skills programma ertoe geleid dat ik als persoon ben gegroeid. Ik durf gemakkelijker open vragen te stellen, het gesprek vanuit mezelf aan te gaan en feedback te geven."

Wat vond je het leukste om te doen het afgelopen jaar?
"De start van het planbureau binnen het Willem Alexander Kinderziekenhuis begon met mijn komst. Hierdoor heb ik de kans gekregen om het planbureau te ontwikkelen en mijn rol als planningscoördinator vorm te geven. Eerst onder begeleiding van een ervaren collega en sinds kort zelf. Het leukste aan mijn werk vind ik de ruimte die ik krijg om nieuwe ideeën in te brengen en deze uit te voeren. Daarnaast wordt er steeds meer van mijn adviserende vaardigheden op tactisch niveau gevraagd. Mijn functie is continu in ontwikkeling en blijft daarmee uitdagend."

Hoe zie je jouw toekomst de komende 3 jaar?
"Komend jaar ga ik, samen met mijn collega’s, het planbureau verder profileren en professionaliseren. Daarnaast zal de planning van de polikliniek een groter onderdeel van het planbureau gaan vormen. Hierdoor wordt het mogelijk om processen nog beter op elkaar af te stemmen en te optimaliseren. Ik hoop mij zelf steeds beter te gaan profileren als adviseur op het gebied van capaciteitsmanagement."

Wat geef je mee aan Young Professionals die ook het Traineeship Planning in de Zorg van Hello! Planner willen volgen?
"Eén woord: doen! Ik heb in een korte tijd veel over mezelf, de ziekenhuiswereld, planning en capaciteitsmanagement geleerd. Het was voor mij een goede eerste stap om vanuit een academische setting handvatten te krijgen voor de weerbarstige praktijk. Naast de uitdagende inhoud was het traineeship vooral ook heel leuk en gezellig. Samen met de andere trainees volgde ik de opleiding en trainingen. Als trainees onderling hebben we het afgelopen jaar veel met elkaar gedeeld, waardoor er een vertrouwde en ontspannen sfeer ontstond. Ik kijk terug op een bewogen jaar met veel mooie herinneringen."

***

Volgende week start weer een nieuw groepje trainees. Op maandag en dinsdag volgen zij de eerste 2 opleidingsdagen van de TOPclass Health Care Capacity Management van Performation HOTflo. Ze worden ondergedompeld in de wereld van capaciteitsmanagement. Heb je interesse in het traineeship? Voel je vrij om contact met ons op te nemen, bel ons op 0850 - 212 900 of mail naar traineeship@helloplanner.nl.

Traineeship Planning in de Zorg