Hello! Planner goes Hybrid Virtual!

Door: Bas Bos 25-9-2020

Categorieën
:
Nieuwsbrief,

De corona beperkingen zullen eindig zijn, maar het opleidingslandschap is blijvend veranderd met online, blended, hybrid, multi-locatie en learning spaces. Duidelijk is dat nieuwe onderwijsconcepten het nieuwe normaal (gaan) zijn.

De Hybrid Virtual Classroom
Een van deze nieuwe concepten is de Hybrid Virtual Classroom. Synchroon fysiek en online onderwijs in één! Met name binnen het hoger onderwijs is hier al nodige mee geëxperimenteerd. Het idee achter de Hybrid Virtual Classroom is simpel. Cursisten kunnen afhankelijk van de omstandigheden zelf kiezen hoe ze de opleiding volgen. Dit kan fysiek op locatie of geheel of gedeeltelijk op afstand online. Deze omstandigheden kunnen corona beperkingen zijn, maar ook reistijd, privé omstandigheden of een persoonlijke voorkeur voor online. Alhoewel de opkomst van de Hybrid Virtual Classrooms snel is gegaan, wordt nog vaak gebruik gemaakt van traditionele onderwijsruimtes en eenvoudige technieken.

Hello! Planner goes Hybrid Virtual!
Met behulp van een mobiele camera en aparte beeldschermen heeft Hello! Planner een opleidingsruimte gecreëerd waarin cursisten met elkaar kunnen communiceren en met een vergelijkbare (leer)ervaring deelnemen aan de opleiding. Of ze nu fysiek aanwezig zijn of de opleiding op afstand online volgen. Tot drie dagen voor de start van een lesdag kunnen onze cursisten hun keuze bepalen: fysiek of online. Hello! Planner speelt hiermee tijdens het coronatijdperk in op de onzekerheid of cursisten fysiek aanwezig kunnen zijn. Maar investeert hiermee vooral in een toekomst met nieuwe vormen van leren en interactie.

Opleidingskalender
In de tweede helft van 2020 hebben we het nieuwe concept uitgebreid getest. Met feedback van onze cursisten en de ervaring van de docenten hebben we de techniek geoptimaliseerd. Voor alle opleidingen die starten in januari t/m juli in 2021 is het mogelijk om hybride deel te nemen. De meeste opleidingen staan inmiddels online, de rest volgt snel. De inschrijving is geopend!

Opleidingen 2021

Kun je eerst nog wat advies gebruiken? Neem contact met ons op via: info@helloplanner.nl of bel 085 - 0212 900.