Tessa Uffing

Blij met mijn overstap naar planner in de zorg

Na verschillende staf- en organisatorische functies buiten de zorg heb ik een loopbaanswitch gemaakt naar planner in de zorg. Op dit moment werk ik als planner bij Vitalys, de grootste kliniek in Nederland waar mensen worden geholpen die al jaren strijden tegen overgewicht. Hierbij werken we nauw samen met de chirurgen en specialisten van het Rijnstate Ziekenhuis.

Wat gaan professionele planners hard nodig zijn in de zorg!

“Om verder te groeien als als planner heb ik in 2021 bij Hello! Planner de Vakopleiding Opname/OK-planning gevolgd. Na deze opleiding ben ik nog enthousiaster geworden over het vak. En nog meer overtuigd geraakt dat ik de juiste keuze heb gemaakt een aantal jaren terug om planner in de zorg te worden. Wat gaan professionele en vakbekwame planners hard nodig zijn de komende jaren in de zorg; om de kwaliteit te verhogen, resultaten te verbeteren en bij te dragen aan de de noodzakelijke veranderingen in de zorg.

Veel meer dan alleen vakinhoudelijke kennis

De opleiding bij Hello! Planner heeft mij veel meer gebracht dan vakinhoudelijke kennis. Het heeft mij geïnspireerd voor het vakgebied; en het heeft mij overtuigd van de kansen en mogelijkheden voor professionele planners in de zorg.

Naast het zijn van een goede planner wil ik ‘als veranderaar’ mijn steentje bij gaan dragen aan het beter maken van de zorg. De opleiding bij Hello! Planner en de gesprekken met de docent hebben mij handvaten gegeven om mijn eigen ontwikkelplan uit te stippelen, mijn netwerk te vergroten en mijn capaciteiten binnen Vitalys en daarbuiten verder uit te dragen.

Hello! Planner bedankt!

rollen

Welke rol neem jij aan in de zorg van morgen?

Het zijn uitdagende tijden in de zorg. De vraag naar zorg zal de komende jaren sterk toenemen, de arbeidsmarkt is krap, de werkdruk hoog en de zorg dreigt onbetaalbaar te worden. Hoe gaan we de zorg voor morgen organiseren? Planning en logistiek is het thema voor het komende decennium in de zorg. En tegelijkertijd een vakgebied dat nog volop in ontwikkeling is. Er ontstaan nieuwe rollen en functies: de zorg heeft je nodig!

Jouw rol!