Ontwikkel jezelf als tactisch planner met de Opleiding Analytics

Bas Bos 17-7-2019 16:30
Categorieën: Nieuwsbrief

Voor planners die zich (verder) willen ontwikkelen als tactisch planner is er de 4-daagse Opleiding Analytics voor Planners.

Deelnemers leren data analyseren, trends en seizoen patronen detecteren en voorspellingen en capaciteitsberekeningen maken. Deze opleiding is een logisch vervolg op de Vakopleidingen Opname/OK-planning, Personeelsplanning en Revalidatieplanning.

Tijdens Opleiding Analytics voor Planners leren deelnemers: 

  • Te bepalen hoeveel patiënten een afspraak of opname hebben gehad in een bepaalde periode
  • Personele bezettingseisen en afwezigheden te bepalen
  • Patronen te detecteren
  • No-shows te berekenen
  • Een voorspelling te maken van het aantal te verwachtte patiënten in een bepaalde periode
  • Kansberekeningen te maken
  • Capaciteitsberekeningen te maken rekening houdend met onzekerheden en patronen

De opleiding wordt verzorgd op hbo-niveau. Een analytisch denkvermogen, ervaring met Excel en affiniteit met ‘cijfers’ is een vereiste. Hoofddocent van de opleiding is Dennis Roubos. Dennis is auteur van het boek 'Operations Research for Health Care Professionals' en heeft ruime ervaring in de ziekenhuis- en gezondheidszorgsector. Dennis is in staat om wiskunde te vertalen naar de wereld van de zorg en de dagelijkse praktijk van de planner.

Saskia van Boekel - Capaciteitsplanner bij het Amphia Ziekenhuis in Breda
“Na het volgen van de opleiding Analytics voor Planners ben ik in staat om zelfstandig data te analyseren in Excel. Hierdoor kan ik snel en op correcte wijze verbetervoorstellen onderbouwen die een positieve bijdrage leveren aan het veranderproces.”  - deelnemer Opleiding Analytics voor Planners, voorjaar 2019

blog_image:article_hellop_15633750105d2f35a25c0b4.jpg:end_blog_image

Ook komend najaar staat een leergang van de opleiding Analytics voor Planners gepland. We hebben op dit moment nog een aantal plekken vrij!

Praktische informatie
Data: Ma 23 sept, 30 sept, 7 okt & 4 nov 2019
Tijd: 09.30 - 17:00 uur
Locatie: Maarssen
Investering: € 2.495,- excl. BTW

Meer uitgebreide informatie over de Opleiding Analytics voor Planners vind je hier! Inschrijven kan online of je stuurt een mail naar opleiding@helloplanner.nl.

 

Reageer