Ben jij er klaar voor?

Bas Bos 20-12-2019 12:00
Categorieën: Nieuwsbrief

Hoe gaan we de zorg in 2020 beter plannen en organiseren?

Planning en logistiek zijn de thema’s van de toekomst in de zorg en bieden antwoorden op de uitdagingen waar de zorg voor staat. De vraag naar zorg zal de komende jaren sterk toenemen, zorgorganisaties voelen steeds meer de pijn van de krapte op de arbeidsmarkt en de betaalbaarheid van de zorg komt steeds meer onder druk te staan.

2019 was een vruchtbaar jaar voor de ‘planning en logistiek’ in de zorg. Het eerste Hospital Control Centre in een Nederlands ziekenhuis is een feit, Tientallen (integrale) plan- en capaciteitsbureau’s hebben in 2019 het licht gezien, steeds meer ziekenhuizen zijn bewezen planningsmethoden – en technieken gaan toepassen, de opwaardering van bestaande planfuncties heeft zich doorgezet en er zijn nieuwe rollen en functies ontstaan. En getuige de meer dan 500 deelnemers aan een van onze plannings- of logistieke opleidingen heeft de aandacht voor de ontwikkeling van de planning medewerkers zich onverminderd doorgezet.

Planning en logistiek wordt steeds meer gezien als een vak en behoort steeds minder tot het exclusieve domein van de operationele planner. Er ontstaan nieuwe rollen en functies: de tactische planner, de capaciteitsadviseur en de capaciteitscoördinator. En ook bij de lijn- en stafmedewerkers is het besef doorgedrongen dat planning en logistiek ook voor hun belangrijk thema’s zijn in het streven naar kwalitatief goede en betaalbare zorg.

Met de veranderingen in de zorg ontstaan er nieuwe kansen en uitdagingen. Met de uitbreiding van onze opleidingsaanbod bieden wij vanaf 2020 professionals in verschillende rollen en functies de mogelijkheid om zich persoonlijk en vakinhoudelijk verder te ontwikkelen op het gebied van planning en logistiek. Wij kijken uit naar 2020! Voor nu hele fijne dagen toegewenst.

Opleidingsbrochure 2020 aanvragen

Reageer

Reacties (2)

M Boersma 14-1-2020 10:19
Beste José, wij hebben helaas geen gegevens van je om de brochure te sturen. Wil je contact met ons opnemen? Stuur een e-mail naar info@helloplanner.nl of bel ons op 0850 212 900. Dank je wel!
Jose Cremers 13-1-2020 6:53
Ik ontvang met interesse uw nieuwe brochure met aanbod van opleidingen met betrekking op gebied van planning.